Projekt roz logo

Autorstwa Anna Kopacz

Co to i dlaczego?

W rzeczywistości zaczęło się od chęci zmiany. A może to były długie miesiące spędzone w domu z powodu pandemii lub świeże, żywe kolory sezonowych warzyw i owoców? Albo niedawny warsztaty na temat usamodzielnienia młodzieży. ⠀

Cokolwiek to było, dzieci przejęły kuchnię⠀
… no tylko raz w tygodniu, ale co za przeżycie! ⠀
? podejmują decyzje (co ugotować, ile żeby wystarczyło) ⠀
? planowanie (kiedy na zakupy, o której zaczynamy)⠀
? praca zespołowa (oczywiście wspólnie damy rade) ⠀

kilka typowych pytań⠀
?️ jak to smakuje? ⠀
?️ ile? i za ile? ⠀
?️ co jedzą inni? ⠀
?️ a co z wersją wege?⠀

To, czego nauczyliśmy się do tej pory … nie jest to niemożliwe, ⠀
zmieniamy nawyki, możemy jeść inaczej. Odrobina kreatywności i wzmocnienie pozycji dzieci w kuchni może wiele zmienić.

Dzielimy się tymi przygodami przez zdjęcia i inspiracje za pośrednictwem naszych kanałów w mediach (Facebook i Instagram). Podążaj za nami po najnowsze pyszne pomysły.